Voor het project werkt de stad samen met de Katholieke Hogeschool Mechelen (KHM) en privé­partners. Europa, de Vlaamse regering en de provincie Antwerpen komen al met geld over de brug. "Het is de bedoeling om jonge afgestudeerden, die zelfstandig iets op poten willen zetten, bijeen te brengen en bestaande initiatieven te integreren in het geheel", zegt schepen voor Jeugd en Economie Caroline Gennez (sp.a).

In het pand start de opleiding Journalistiek van de hogeschool ook een Villa Crossmedia op. "Het is een jongerenmediacentrum dat moet uitgroeien tot dé ontmoetingsplaats waar jongeren nieuws uitwisselen en publiceren", legt Gennez uit.

Het bedrijvencentrum moet jongeren de kans geven om risico's te nemen, nieuwe methodes uit te testen en te experimenteren. Er zal werkruimte zijn voor een zestigtal bedrijfjes. "We zoeken een geschikte locatie zodat dit unieke project zo snel mogelijk van start kan gaan. Dit nieuwe initiatief zal de hele regio ten goede komen en zal onze reputatie als economische top­locatie nog verbeteren. Ze draagt bij tot meer en betere jobs en biedt enorme toekomstperspectieven voor onze jeugd", besluit Caroline Gennez.