Sp.a Zwevegem lichte al een tipje van de sluier over de samenstelling van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij gaf de namen bekend van de vijf eerste kandidaten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat huidig schepen van Openbare werken Marc Desloovere (51) lijsttrekker is. Op de tweede plaats komt een nieuw gezicht met Ann-Charlotte Creton (29) uit Otegem, zij is sociaal verpleegkundige op de sociale dienst van het AZ oudenaarde. Plaats drie is voor lokaal sp.a en S-Plus voorzitter Freddy Van Herpe (63) uit Sint-Denijs.  Op de vierde plaats vinden we huidig sp.a secretaris Vico Duprez (56) uit Moen Die van zijn compagne de ontsluitings en de daarmee gepaard gaande omleidingsweg voor het centrum van Moen al prioriteit stelt. Met nieuwkomer Mieke Eggermont (42) uit Heestert op de vijfde plaats zijn meteen alle deelgemeenten vertegenwoordigd vooraan in de lijst. De lijstduwer voor sp.a Zwevegem is huidig schepen van Welzijn Marc Claeys (59).

De volledige lijst met de 27 kandidaten zal sp.a Zwevegem bekend maken op de strijddag van de socialistische beweging, zijnde 1 mei, maar nu is al zeker dat er 14 vrouwen en 13 mannen op de lijst staan.