Op Knack.be toont Katia Segers zich kritisch over de aanvallen die vanuit politiek hoek op de VRT en zijn personeel gelanceerd worden. Lees hier het voledige stuk.

"Ik ben de politieke aanvallen en de intimidatie van het VRT-personeel beu." Dat zegt Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A) aan het persagentschap Belga. "Blijkbaar is het bon ton om de openbare omroep aan te vallen. Maar de inmenging in de redactionele werking van de VRT en de intimidatie van het personeel moet stoppen. Dat is gewoon onbetamelijk".
Een laatste voorbeeld van 'VRT-bashen' ziet Segers in een vraag van collega-parlementslid Lionel Bajart (Open VLD) over de ludieke spotjes van het VRT-personeel waarin de besparingen bij de omroep worden bekritiseerd. Bajart vroeg mediaminister Gatz met welke middelen de spotjes gemaakt zijn, of er ook werkingsmiddelen van de VRT gebruikt zijn en of ze wel mogen verspreid worden via de socialemediakanalen van de omroep.
"Het feit alleen dat die vraag wordt gesteld, past binnen de stemmingmakerij rond de VRT", reageert Segers. "Het is een vorm van intimidatie van het VRT-personeel. De VRT zit in de hoek waar de klappen vallen en dan mag blijkbaar alles", meent de SP.A-politica. Volgens haar past het allemaal in pogingen om de positie van de VRT in het medialandschap te laten afbrokkelen. "En dat maakt me heel bezorgd".