Katia Segers verwijst naar een aantal recente 'incidenten'. Zo was er de veelbesproken uitzending van De Afspraak met daarin voormalig Syriëstrijder Younes Delefortrie. Minister van Media Sven Gatz tikte de VRT toen op de vingers en stelde scherpere afspraken in de nieuwe beheersovereenkomst in het vooruitzicht. De minister ging daarmee uit de bocht”, aldus Katia Segers.

“Ook minister Joke Schauvliege ging in de fout met haar uithaal naar De Afspraak omwille van een met komiek Wouter Deprez”, gaat Katia Segers verder. "Je mengt je als politicus niet in de werking van een redactie. Dat kan echt niet.

Een laatste voorbeeld van 'VRT-bashen' ziet Katia Segers in een vraag van Lionel Bajart (Open VLD) over de ludieke spotjes van het VRT-personeel waarin de besparingen bij de omroep worden bekritiseerd. Bajart vroeg mediaminister Gatz met welke middelen de spotjes gemaakt zijn, of er ook werkingsmiddelen van de VRT gebruikt zijn en of ze wel mogen verspreid worden via de socialemediakanalen van de omroep.

"Het feit alleen dat die vraag wordt gesteld, past binnen de stemmingmakerij rond de VRT", reageert Katia Segers. "Het is een vorm van intimidatie van het VRT-personeel. De VRT zit in de hoek waar de klappen vallen en dan mag blijkbaar alles.” Volgens haar past het allemaal in pogingen om de positie van de VRT in het medialandschap te laten afbrokkelen. "En dat maakt me heel bezorgd".