Dave Schops, sp.a-schepen van sport: "In totaal werden er 292 kampioenen gehuldigd: 92 individuele kampioenen en 18 ploegen die samen nog eens 200 kampioenen bevatten. Daarnaast werden ook de volgende laureaten bekend gemaakt."

De titel van “sportclub” van het jaar ging naar de zwemclub De Beringse Tuimelaars. Zij behaalden afgelopen jaar weer heel wat titels en met hun beloftevolle zwemmer Basten Caerts hebben ze binnenkort misschien een tweede Pieter Timmers binnen de club.

Mountainbiker Niels Beelen kreeg de trofee van “sportfiguur”. Hij is zowel regerend Europees als Werelkampioen in het mountainbiken voor politie- en brandweerdiensten. In september zal Niels in eigen stad voor de Belgische titel strijden op onze mountainbikeberg op de mijnterril.

Liliane Hermans mocht de trofee van “sportvrijwilliger” van het jaar ontvangen. Zij heeft Gym 90 Beringen mee opgericht die ondertussen 25 jaar bestaan. Haar jarenlange inzet voor de turnclub werd op deze manier beloond.

Ook de categorie “G-sport” voor personen met een beperking is een vaste waarde. Blinde marathonloper Mo Birza bewijst dat G-sporters mee kunnen met alle andere sporters. Wegens een kwetsuur gaat hij zijn droom om de marathon in Marokko te lopen wel met een jaar moeten uitstellen.

De titel van “sportverdienste” ging naar Valentin Jr. Thijsen, hij fietste 350km voor de actie Kom op tegen kanker en dit op 1 dag!

Tussen de huldigingen door kwam Marc Hufkens van Bike Valley aan het woord om wat duiding te geven rond de huidige en toekomstige fietsprojecten in Beringen en omstreken. Ook waren er 2 gastoptreden van de Karateclub Goju-Ryu Koersel en de dansgroep Dance 4 Life Paal.

Bovendien waren er ook opmerkelijke verdienstelijke prestaties. Zo heeft Elien Vanhove 6 maal een gouden medaille behaald tijdens de scholen- en klassenveldloop. Wandelaar Patrick Kohn heeft op 19 jaar maar liefst 42.000 km in de benen, dit is gelijk aan de wereld rond. Beringenaar Dante Vanzeir, lid van KRC Genk, heeft met de nationale U17 ploeg brons behaald op het WK in Chili.

Met deze huldiging behaalden we meteen het record van aantal kampioenen én aantal toeschouwers in een volle schouwburg. We willen alle kampioenen langs deze weg nog eens van harte proficiat wensen! Een overzicht van de prestaties en een fotoverslag kan je terug vinden op www.beringen.be.

 

Dave Schops

Schepen van sport