De groepsaankopen van Samensterker zorgen ervoor dat mensen goedkoper energie kunnen aankopen, maar ook zonnepanelen, elektrische fietsen en zo meer maken del uit van het aanbod.

Bertrand Demiddeleer vertelt hoe hij de organisatie ziet evolueren en wat hem motiveert.


Bertrand: Elk jaar werken we hard om ons aanbod te verbeteren, met succes!  Jaar op jaar stijgt het aantal deelnemers uit Halle voor onze verschillende acties, de actie groene stroom en gas voorop, en hebben we een breder aanbod.  We hebben daardoor het gevoel dat we echt een verschil maken.  Elk geïsoleerd dak en elk zonnepaneel dat erbij komt, heet geeft telkens een goed gevoel.


Wat is voor jou de kracht van Samensterker?

Bertrand: De macht van het getal.  Simpelweg door mensen te verenigen boeken we resultaten die voor iedereen voordelig zijn.  De mensen kunnen steeds bij ons terecht met al hun vragen.


Voor mij is dat ook waar Samensterker nog het meest voor staat.  We maken het de mensen gemakkelijk.  Rond vele onderwerpen zien de mensen het bos niet meer door de bomen.  We zien het dan ook als onze taak om iedereen zo correct mogelijk te informeren.  Op die manier ontzorgen we hen.

Daarvoor moet iemand die contact opneemt zelfs niet deelnemen aan één van onze acties.  Als we die persoon al kunnen helpen een geïnformeerde keuze te maken zijn we al blij;  Het doet ons dan plezier dat men op zijn minst al aandacht besteedt aan onze thema's.  We blijven dit jaar dan ook op diezelfde nagels hameren.