Op initiatief van Peter organiseerde de provincie reeds 5 succesvolle groepsaankopen groene stroom en aardgas. In de laatste groepsaankoop gingen meer dan 50 000 gezinnen voor goedkopere én groene energie. Een gezin kan zo meer dan € 200 op zijn energierekening besparen en ze kiezen voor 100% groene stroom. Groepsaankopen blijken en blijven succesvol.

Peter Hertog , bevoegd voor energie: “De groepsaankopen bewijzen nog steeds dat samenwerken de consument alleen maar sterker maakt. Op je eentje zie je door het bos de bomen niet meer, en werp je te weinig gewicht in de schaal om voordeel te doen. Samen komen we verder: groener en goedkoper.”

Je zou denken dat ondertussen, gezien de non stop aandacht in de media voor energie, de meeste gezinnen reeds zijn overgeschakeld op een goedkopere energieleverancier. Niets blijkt minder waar, vermist 63% van de bevolking zit nog steeds op de 10 duurste elektriciteitscontracten. Er zit dus nog rek op deze groepsaankoop.

We gaan dus door met de groepsaankoop groene stroom. Een zesde groepsaankoop werd door de Provincie gelanceerd op 1 december 2016. Inschrijven kan tot op de dag voor de veiling die op 9 februari 2017 doorgaat. Accepteren kan vanaf 23 februari tot en met 21 april 2017. Wees er snel bij!

www.oost-vlaanderen.be/groenestroom