"Veel mensen betalen nog altijd te veel voor elektriciteit en aardgas", vertelt OCMW-voorzitter Willy Goos. "Er is gebleken dat je soms tot honderden euro per jaar kan besparen door te veranderen van energieleverancier en/of –contract. Veranderen van energieleverancier of contract is bovendien gratis."

De actie omvat onder meer twee actiedagen waarop je vrij kan langskomen om eens een vergelijking te maken tussen energiecontracten. Op vrijdag 2 maart en 16 maart 2018 is iedereen welkom van 11u30 tot 16u00 in Het Beverbeekhuis (Tulpenstraat 2A, 3290 Diest) Het enige wat je moet meenemen in je recentste afrekening van je elektriciteits- of aardgasverbruik.  

In onze gemeente kan je ook steeds terecht bij onze collega’s van het woonloket om energiecontracten te vergelijken en met andere vragen over wonen en energie. Je kan ook zelf altijd de vergelijking maken met behulp van de V-test (https://vtest.vreg.be/). Als je recht hebt op het sociaal tarief voor gas en elektriciteit hoef je niet van leverancier te veranderen.