“Dat advies kwam er naar aanleiding van een resolutie in het parlement”, legt Maya Detiège uit. “Belangrijkste elementen zijn het vergroten van de zwemruimte en het voorzien van een buitenbassin.”

“Daarnaast zullen de dolfinaria hun dieren op een speelse manier meer prikkels aanbieden om hen zo meer uitdagingen te bieden. Dat gebeurt door hun leefomgeving te verrijken. Bovendien zal het dolfinarium ook zijn educatief programma actualiseren. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor dolfijnen in hun natuurlijke omgeving”, aldus Maya Detiège.
“Dolfijnen liggen mij na aan het hart. Als kind was ik trouwe ‘klant’ bij het dolfinarium in de Antwerpse zoo. Ik ben blij dat ik nu iets kan doen voor het welzijn van deze prachtige en intelligente dieren. Het doet mij veel plezier dat we alle kennis van de verschillende actoren hebben kunnen samenbrengen en op een constructieve manier een compromis hebben gevonden over de verbetering van het welzijn van deze dieren. Dit is echt een grote stap vooruit”, besluit Maya Detiège.

Het volledige advies met alle aanbevelingen vindt u op www.raadvoordierenwelzijn.be.