Gemeenschapscentrum REX wordt verder opgewaardeerd In zaal Rex wordt naarstig gewerkt om de ventilatie en klimatisatie te verbeteren. Het ventilatiesysteem beschikt er enkel over een toevoer van verse lucht.

Jokke Hennekam, schepen van cultuur (sp.a): "Bij gebruik van de zaal voor grotere evenementen wordt het té warm in de zaal en vermindert de luchtkwaliteit. Dat werd onlangs nog maar eens duidelijk tijdens het –overigens prachtige- reünieconcert van De Kreuners. Met deze investering zal hieraan worden verholpen. Ook in de berging aan de toog en het bestaande sanitair ontbreekt elke vorm van ventilatie en zal de installatie verbeterd worden".

Onlangs keurde de gemeenteraad ook de installatie van een bijkomend ophangsysteem voor belichting en geluid goed. Het gaat om 3 afzonderlijke licht- en geluidstrekken of ‘trussen’. Een ijzeren geraamte dat met elektrische lier eenvoudig opgedraaid en neergelaten kan worden. Deze installatie zal de uitrusting van de zaal voor zowel concerten als andere optredens behoorlijk verbeteren. Het opstellen en afbreken zal bovendien veel minder tijd in beslag nemen, zodat deze installatie zich op termijn zal terugbetalen.