Vanaf september  gaat het B.O.V. project  ( Bewegen op Verwijzing)  ook in Essen van start. Dit is een gezamenlijk initiatief van onze gemeente, samen met Kalmthout en Wuustwezel.  Huisartsen zullen hun patiënten die te weinig bewegen en daardoor allerlei kwaaltjes ontwikkelen , kunnen doorverwijzen naar een “beweegcoach”.  Die helpt  dan om op maat te bewegen. Voor onze regio zijn er 2 coaches geselecteerd,  die in de loop van september  in de 3 gemeenten aan de slag gaan.  De 2 dames zijn kinetherapeuten, die hiervoor een extra bijscholing volgden bij Vigez.  Zij stellen een persoonlijk beweegplan voor u op of zoeken samen met u een geschikte groepsactiviteit. De coach helpt u op weg en motiveert ! Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.

Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan dit project en hebben desgewenst  een divers aanbod voor u klaar.

Door de steun van de Vlaamse overheid is de prijs laagdrempelig gehouden en profiteert de deelnemer van lage tarieven. Je betaalt de coach  5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting.

Schepen van Welzijn Jokke Hennekam (sp.a) heeft dit project mee op  gang getrokken en zegt aangenaam verrast te zijn door het engagement van  zowel  de sportverenigingen als andere laagdrempelige beweeginitiatieven.  “ Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact. Kortom je wordt een gelukkiger mens !”

En daar doen we het voor !

Via uw huisarts krijgt u de contactgegevens van één van de coaches, die u daarna  op afspraak zal ontvangen in het Lokaal Dienstencentrum ’t Gasthuis in de Nollekensstraat.