Op zondag 17 maart werd in het project Niefhout een beweegtuin geopend. Deze beweegtuin staat op de hoek van de Bareelstraat en de Diksmuidestraat. Het zijn 7 toestellen, waar iedereen, jong en oud, kan op oefenen. Onze schepen Peter Segers lag mee aan de basis van dit unieke project. Peter: ”We deden het idee op in onze Chinese zusterstad Hanzhong. Daar vind je op elk plein een aantal fitnesstoestellen, waar je de hele dag door mensen op ziet bewegen. We vonden het een leuk idee. En we realiseerden het nu ook in Turnhout. Hij is zeker de moeite waard.”

De 7 toestellen zijn eenvoudig in gebruik en er staan instructies bij. De toestellen zorgen niet alleen voor meer bewegen. Ze zorgen er ook voor dat mensen buiten komen en elkaar ontmoeten. Peter: ”Als gezonde gemeente blijven we inzetten op de gezondheid van de Turnhoutenaars! Ook met onze beweegtuin willen we Turnhout in beweging krijgen. Mensen kunnen er bewegen, samen met hun buren en vrienden. Ze kunnen zelfs met het hele gezin komen, want achter de beweegtuin ligt een speelterrein, waar kinderen kunnen spelen. Zo kunnen jong en oud elkaar ontmoeten en samen bewegen.”

De opening werd gecombineerd met een heuse familiedag, waar 500 mensen aanwezig waren, die allemaal tevreden waren. Onze schepen kreeg inmiddels al een aantal vragen om ook in andere buurten een beweegtuin te voorzien. Hopelijk kunnen we dit ook in jouw buurt realiseren!