"Het houten dak is rot door vochtinsijpeling en het pand is niet in orde met de brandveiligheidsvoorschriften" zegt sp.a-kamerlid Annick Lambrecht.  Zij klaagde de verwaarlozing van gebouwen waar de bewijsstukken worden gestockeerd in Antwerpen aan in de commissie justitie.  "De elektrische bedrading is een ramp. Niemand weet welke draden nog werken en welke niet. De vloer is in zeer slechte staat. Er zitten overal gaten in. Volgens de eigen preventiedienst van justitie zou dit gebouw eigenlijk niet meer betreden mogen worden. Ook de brandweer vraagt dat eindelijk iets zou worden gedaan met de adviezen. Dit gebouw is niet alleen een gevaar voor het personeel, maar ook voor de omwonenden."

De diensten van minister Koen Geens zouden werk maken van een nieuwe locatie voor de opslag van overtuigingsstukken. De Regie der Gebouwen is op zoek naar een centrale locatie waar een nieuw magazijn of een nieuwe loods kan worden ondergebracht, maar wanneer en waar die zou moeten komen weet niemand. 

Volgens de heer Tahon, chef van de Dienst Overtuigingsstukken in Antwerpen, hebben ze in Antwerpen nog niet te klagen in vergelijking met andere gebouwen van justitie.  "Van schimmels hebben wij bijvoorbeeld nog geen last. Er is wel insijpeling van vocht en een deel van ons dak is weggewaaid. Het is een oud gebouw, waar vooral oplapwerk is gebeurd." zegt de heer Tahon.

"Er moet snel een oplossing komen zowel voor het personeel als de omwonenden." stelt Annick Lambrecht.