Vandaag had ik een onderhoud met premier Yves Leterme over de kwestie BHV en het verdere verloop van de staatshervorming.. De kans is reëel dat sp.a niet dat sp.a niet mee gaat onderhandelen over de tweede fase van de staatshervorming. De komende dagen zullen we onze positie hierover bepalen.  We willen eerst en vooral weten of alle regeringspartijen hierover op één lijn zitten.

Premier Leterme nodigde de voorzitters van oppositiepartijen sp.a, Ecolo en Groen! dinsdagmiddag uit voor overleg over zijn voorstel rond het tweede pakket staatshervorming. Veel nieuws heb ik er niet gehoord. Leterme heeft enkel het kader geschetst met daarin de reeds bekende thema's..

Door mee te werken aan het eerste pakket staatshervorming heeft sp.a zich al constructief getoond, maar het is niet evident dat de oppositie de regering nogmaals depanneert.
 
Wat Brussel-Halle-Vilvoorde betreft, vindt sp.a dat de kieskring moet worden gesplitst, maar de partij is voorstander van een oplossing in consensus, veeleer dan in conflict. Het zal van de meerderheid afhangen of het splitsingsvoorstel op de agenda van de plenaire vergadering van de Kamer belandt.