In 2013 sloot de stad Halle een principieel samenwerkingsakkoord af met het gemeenschapsonderwijs (GO!) voor het gebruik van de multifunctionele sporthal die het GO! Technisch  Atheneum (voormalig KTA) in 2016 en 2017 ging bijbouwen.  De sporthal is intussen gebouwd en wordt vanaf september 2017 in gebruik genomen. Voor de stad is dit een mooie opportuniteit, omdat meer sportclubs beroep kunnen doen op professionele sportinfrastructuur. De vraag daarnaar is immers erg groot.

Samen met het GO! bekeek de stad wanneer en onder welke voorwaarden sportclubs de sporthal kunnen gebruiken.

De belangrijkste afspraken zijn:

-De stad mag de multifunctionele sporthal en polyvalente ruimte elke weekdag vanaf 17u en in het weekend 8 uur per dag gebruiken voor sportieve activiteiten. De parking kan op die momenten ook gebruikt worden door de actieve sportclubs. De stad mag de sporthal ter beschikking stellen aan lokale sportverenigingen in het kader van hun sportieve werking.

- De stad voorziet een zaalwachter gedurende de uren dat zij de sporthal ter beschikking heeft. De zaalwachter zorgt voor het onderhoud van de zaal. De stad draagt de helft van de onderhoudskosten van de sporthal.

- De stad voorziet in de heraanleg van het plein (de openbare ruimte tussen beide schoolgebouwen), om de verkeersveiligheid van de schoolomgeving te verhogen en de omgeving rondom de school aangenamer te maken. De stad investeert daarmee voor maar liefst 60.000 euro in veiligere schoolomgevingen.

Sportclubs kunnen de nieuwe sporthal huren via de stad. De huurprijs bedraagt 18,50 euro per uur van 1 augustus tot 30 april, en 12,34 euro van 1 mei tot 30 juni. Voor de helft van de zaal betaal je 9,25 euro per uur in het hoogseizoen en 6,17 euro in het laagseizoen

Ook in sportcomplex De Bres kan er een nieuwe zaal gehuurd worden. De vroegere ruimte van de Halse archiefdienst leent zich uitstekend tot yoga- en pilateslessen. De huurprijs bedraagt 9,25 euro per uur tijdens het hoogseizoen en 6,17 euro per uur in het laagseizoen.

Niet-Halse verenigingen betalen het dubbele aan huurprijs.