Woensdag 18 oktober ondertekenden Annelies Storms en Martine De Regge samen met alle Bijlokebewoners de intentieverklaring om nog meer samen te werken aan de toekomst van de Bijlokesite. 

De Bijlokesite is en bijzondere plek in Gent. Naast een groene oase aan de stadsrand, is de site met de aanwezigheid van talloze grote en kleine culturele spelers, gaande van Muziekcentrum De Bijloke, de School of Arts en het STAM tot LOD, Gent Jazz, les Ballets C de la B en vele andere artistieke organisaties, de voorbije jaren geëvolueerd naar een bruisende cultuurplek. Binnenkort verhuizen Gent Festival en Sympfonieorkest Vlaanderen ook naar de Bijlokesite en zullen zo de culturele dynamiek nog versterken. 

'We willen samen met alle spelers op de site bouwen aan een échte kunstensite met tal van activiteiten en een gemeenschappelijke communicatie en uitstraling die zal reiken tot Gent en ver daarbuiten.' Annelies Storms, schepen van Cultuur

In het verleden waren er al heel wat vruchtbare samenwerkingen tussen verschillende partners van de Bijlokesite. Denk maar aan de Zomeracademie waar workshops en ateliers gegeven werden aan jonge kunstenaars en theatermakers. Of aan de Café Jardin, een opluchtbar die tot stand kwam door een samenwerking tussen het Muziekcentrum en KASKCinema.

De partners willen ook samen een ruimtelijk masterplan opstellen als richtinggevend kader voor toekomstig ruimtegebruik en mogelijke renovatie- en nieuwbouwprojecten en een overlegstructuur ontwikkelen voor gedeeld gebruik van de gebouwen en buitenruimtes op de site.

Met de ondertekening van de intentie verklaring zetten alle partners samen de schouders onder een gemeenschappelijke ambitie en droom.

Wil je meer weten? Lees dan het volledige persbericht