Tijdens de dag van de zorg op 20 maart 2016 opende het lokaal dienstencentrum “De Wijzer” officieel zijn deuren voor het Bilzerse publiek. Het centrum wordt de locatie bij uitstek voor ondersteuning, ontmoeting, activiteiten en het verstrekken van informatie aan alle Bilzerse senioren.

het seniorenbeleid in Bilzen heeft er al een gouden decennium opzitten. Ongeveer tien jaar geleden organiseerde de stad Bilzen een groot behoefteonderzoek bij alle Bilzerse 55+’ers. De resultaten van deze bevraging vormden de bouwsteen van een succesvol en kwalitatief seniorenbeleid. Kijk maar naar het bloeiende seniorenhuis, met meer dan 100 vrijwilligers en 2000 jaarlijkse bezoekers, is het de gonzende bijenkorf van het seniorenbeleid.

“Lokaal dienstencentrum “De Wijzer” zal hier een extra hoofdstuk aan toevoegen. Er zijn nieuwe leslokalen en PC-lokalen beschikbaar voor het steeds groeiende aanbod van de seniorendienst. Daarnaast zullen er steeds vrijwilligers en personeelsleden aanwezig zijn om op alle mogelijke vragen een antwoord te kunnen bieden.“ Vertelt schepen van senioren Guy Swennen.

Naast een uitbreiding voor de seniorenwerking voorziet het dienstencentrum nog in een ondersteunende functie voor mantelzorgers. Voor wie er speciale ondersteuning wordt voorzien. Verder zal ook een nieuw dorpsrestaurant gehuisvest worden in de cafetaria van “De Wijzer”.