Eindelijk is het zover.
Deze zomer is de Buitenschoolse Kinderopvang van Dijkstein verhuisd naar hun nieuw gebouw.
Onze sp.a schepen Servaas De Vries is zeer blij dat de kinderen van Dijkstein, ook na schooltijd worden opgevangen in een kwaliteitsvolle locatie. Steeds heeft hij geijverd voor een kwalitatieve opvang zowel op vlak van infrastructuur, personeelsbeleid en organisatie. "Bij het ontwerp was het belangrijk dat deze lokalen nu voldoende ruim zijn om aan de noden van een moderne en een goede kinderopvang te voldoen. Deze locatie schept ook nieuwe mogelijkheden: in de naastliggende polyvalente zaal kan er van harte gesport worden. En ook de nieuw aangelegde grote tuin geeft aan de kinderen de nodige bewegingsruimte."
"Als gemeente vangen wij dagelijks ongeveer 450 kinderen op in 5 locaties en op de verschillende basisscholen. Ook tijdens de vakanties blijven de mensen van de kinderopvang actief. Gemiddeld 150 kinderen kunnen zich dan volop uitleven in de verschillende locaties. Meer dan een pluim verdienen de begeleiders die zich met hart en ziel dagdagelijks inzetten voor onze kinderen waarvoor dank en respect."

Voor de jonge ouders in onze gemeente is de BKO van goudwaarde. Een jonge vader getuigt: "Mijn vrouw en ik werken allebei en kunnen niet op tijd op de school zijn om ons zoontje af te halen. Maar erg vindt ons zoontje dat niet. Want dankzij de goede opvang na school kan hij zich steeds uitleven. Ons zoontje gaat naar de Kiekiewiekies, en als het goed weer is kunen we er zeker van zijn dat we hem in de tuin aantreffen. Er is een zandbak, trampoline, en veel ruimte om te ravotten. Je merkt ook dat de begeleiders goed voor hem zorgen. Als we vertrekken neemt hij altijd enthousiast afscheid van hen. Al zal het lekkere fruit dat ze dagelijks voorzien daar misschien ook voor iets tussen zitten." 

Schepen Servaas De Vries, bevoegd voor de Buitenschoolse Kinderopvang is dan ook bijzonder fier dat onze gemeente erin slaagt om de combinatie werk en gezin voor vele inwoners van onze gemeente mogelijk te maken door dit kwaliteitsvol aanbod.