Het nieuwe outdoorskatepark verrijst tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal Vlaanderen en zal plaats bieden aan verschillende disciplines: skaten en andere rollersporten, maar ook free running. Het ontwerp is van de hand van Constructo Skatepark Architecture uit Marseille en het Brusselse B-ILD. De totale oppervlakte bedraagt meer dan 4000 m2.

Het skatepark wordt opgedeeld in verschillende zones. Zo is er een plaza, twee street zones, een kiddy area, de bowl en een open zone die gevrijwaard wordt voor de toekomstige indoor skatehal. Daarnaast wordt er ook een zone ingericht voor free running en zijn er twee toegangspleinen die het complex ontsluiten. 

"Aan het definitief ontwerp ging een uitgebreid participatief traject vooraf. Via verschillende kanalen werd input van Gentse skaters verzameld en via inspraakmomenten was het mogelijk van gedachten te wisselen met de ontwerpers" zegt sportschepen Resul Tapmaz. "Skaters weten zelf het best wat ze willen."

De totale kost voor het skatepark Blaarmeersen wordt geraamd op 1.8 miljoen euro. Qua timing voor realisatie wordt gemikt op zomer 2019. "Het park heeft het potentieel heeft om uit te groeien tot één van de skate-hotspots in Europa" besluit Tapmaz.

Sp.a en Groen willen vanzelfsprekend op die weg verder gaan vanaf 2019. In ons programma voor de verkiezingen van 14 oktober zit een uitgebreid hoofdstuk rond sport, dat kan u lezen op de website van het kartel.