“sp.a Blankenberge neemt geen genoegen met de flauwe reactie van Open VLD op de vragen over de nieuwe city-marketing. Het enige goedkope aan de nieuwe marketing is de liberale reactie op onze kritiek rond de kostprijs”, zegt sp.a lijsttrekker Annie De Pauw.

“Men steekt zich graag weg achter het feit dat we de prijzen maar eens moeten vergelijken met wat andere steden uitgeven aan dergelijke campagnes. Onze kritiek is fundamenteel: elke euro die aan die campagne werd uitgegeven, kon uitgegeven worden aan de strijd tegen de torenhoge kansarmoede bij kinderen in Blankenberge! De prioriteiten moeten volgens sp.a Blankenberge hoogdringend anders: en die liggen niet bij een marketingcampagne. Voor ons komen de mensen op de eerste plaats, niet het merk.” vervolgt lijsttrekker Annie De Pauw.

sp.a-fractieleider van de OCMW-raad, Anneke Crevits verduidelijkt: “Ik zetel in de OCMW-raad sinds midden 2016. Vanaf dag 1 werk ik aan constructieve voorstellen en oplossingen. Elk voorstel die vanuit de oppositie gedaan werd, in het voordeel van de Blankenbergenaar, werd weggeblazen met weinig tot geen argumenten. Zo werd en wordt alles van tafel geveegd alsof wij enkel voorstellen doen in functie van de komende verkiezingen.” Volgens Anneke Crevits is dat maar al te makkelijk: ”Op die manier moeten ze de komende maanden geen enkel inhoudelijk debat meer aangaan..."

De huidige meerderheid beweert dat er maar weinig gemeenten in Vlaanderen zo een uitgebreid pakket maatregelen hebben om de kansarmoede tegen te gaan. Zoiets beweren is volgens sp.a Blankenberge te gek voor woorden. Wij stellen ons hier terecht de vraag wat er bedoeld wordt…

Anneke Crevits somt enkele voorbeelden op: “Gaat het om de vrijwilligers die gratis werken in een buddy-project tegen armoede in plaats van professionele straathoekwerkers die betaald zouden moeten worden? Of gaat het om de recente inleefweek armoede, waarvan je bijlange niet in aanraking komt met alle aspecten van kansarmoede, zoals sociale isolatie? Of gaat het over de recente deelname aan het intekenen op het Colruyt-project “Aan tafel in 1-2-3 euro”? Nota bene ontwikkeld door Colruyt in samenwerking met OCMW-voorzitter en schepen voor sp.a Kortrijk Philippe De Coene…? Dit nadat reeds 90 andere gemeenten Blankenberge voordeden…” vraagt Anneke Crevits zich af.

sp.a-lijsttrekker Annie De Pauw is duidelijk: “Wij kunnen alvast met zekerheid zeggen dat de Blankenbergse sp.a in de oppositie meer onderneemt om armoede en kansarmoede te bestrijden, dan wat de Open VLD vanuit de meerderheid doet… Als sp.a in een meerderheid stapt zal dat zijn om prioritair armoede en kansarmoede te bestrijden. De mensen moeten op de allereerste plaats komen en in Blankenberge moet terug een warm hart kloppen.”