De beslissing van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om nieuwe wijkgezondheidscentra te blokkeren, wordt opgeheven. Hierdoor kunnen er in Brussel opnieuw plaatsen bijkomen in deze centra. Na twee eerdere studies in 2008 en begin december 2017, bevestigt nu ook de audit van KPMG dat geld dat geïnvesteerd wordt in wijkgezondheidscentra goed besteed geld is. Hannelore Goeman hoopt dat het reeds in 2016 geplande wijkgezondheidscentrum in Laken en de uitbreiding van twee centra in Schaarbeek nu snel kunnen doorgaan.

Hannelore Goeman: “Wijkgezondheidscentra zorgen ervoor dat zieke mensen geen doktersbezoek uitstellen om financiële redenen en dat er nauwe samenwerking is tussen huisartsen en andere hulpverlening, zoals psychologen. Deze vorm van eerstelijnszorg is broodnodig in Brussel, waar 20% tot 25% van de mensen niet eens een huisarts heeft.”

Hannelore Goeman organiseert op 27 februari een Gezondheidsavond ‘Arm maakt ziek en ziek maakt arm’ om samen met verschillende specialisten na te denken over laagdrempelige gezondheidszorg in Brussel. Iedereen is welkom en gaat door in wijkgezondheidscentrum De Brug, Onafhankelijkheidstraat 144 in Molenbeek om 18u30.

Foto: ©Reporters