Met deze opmerkelijke Brugse Poort-trofee willen we een markante organisatie of persoonlijkheid huldigen die op cultureel, maatschappelijk, politiek, sportief of economisch vlak een opmerkelijk positieve bijdrage heeft geleverd voor onze volkswijk.

De Kastaar 2015 werd verkozen, door een onafhankelijke jury, uit de voorgedragen kandidaten. De jury bestaat uit: Ere-Burgemeester Frank Beke, de heren Freek Neirynck, Machar Van Geyt en Rik Ryckaert, en de dames Margriet Bruggeman en Ingrid Ligtvoet.

Voor 2015 koos de jury Jean-Pierre “junior” Bauwens als Kastaar.

Junior is iemand die letterlijk veel heeft geïncasseerd, maar nooit de strijd heeft opgegeven. Boksen als metafoor voor het leven. Nie Pleuje. Een voorbeeld van wilskracht en moed waar veel Gentenaars en mensen van de Brugse Poort zich hebben aan opgetrokken.

De "Kastaar van de Brugse Poort"-award zal in het "schuun Gents" gepresenteerd worden door de enige echte Pierke Pierlala alias Luk De Bruycker.

Wanneer: zaterdag 23 januari 2016 om 14u in zaal Meibloem, Meibloemstraat 86 te Gent.

Met een knipoog naar de Castarprijs van Canvas en krant De Standaard werd de Kastaar van de Brugse Poort voor het eerst in het leven geroepen in 2003 door onze plaatselijke sp.a-wijkafdeling.

De lijst van Kastaars is ondertussen indrukwekkend: Frank Beke, burgemeester (2003); Jean Pierre Maeren, poppenkoning (2004); Gust Schelstraete, artiest en accordeonvirtuoos (2005); Arne Sierens, toneelmaker (2006); De Vrije Zwemmers Gent, zwemvereniging (2007); Vuile Mong en de Vieze Gasten, eigenzinnig sociaal theater (2008); Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort (2009); Spelleke van Drei Kluite (2010); Eddy Daese, theater duizendpoot (2011); Daan Hugaert, toneel- en tv-acteur (2012); Manuel Mugica-Gonzalez, Gentse politiewoordvoerder en commissaris (2013) en de Circusplaneet (2014). Van harte welkom!