De Wetstraat een bedrijf in crisis? Daar is niets van te merken in de machinekamer. Zo'n 100 keer ging Filip Rogiers voor de rubriek Brood & Boter op zoek naar het verhaal achter een parlementaire vraag. Afsluiten doet hij met vier onaffe lessen over de democratie. De Wetstraat een bedrijf in crisis? Daar is niets van te merken in de machinekamer. Zo'n 100 keer ging Filip Rogiers voor de rubriek Brood & Boter op zoek naar het verhaal achter een parlementaire vraag. Afsluiten doet hij met vier onaffe lessen over de democratie.

Goed, de verzamelde volksvertegenwoordigers schetsen in hun werk een zeer compleet en geschakeerd beeld van de samenleving. Maar haalt hun dagelijkse arbeid ook iets uit?

Ja, al is het dan in details. Juist daardoor helpen ze de kansen, welvaart en welzijn van velen concreter vooruit dan welke Grote Werf of ideologisch wapengekletter ook. 'Soms loont het om eerst wat in de luwte rond iets te werken', zegt Tine Soens (SP.A). 'Een commissie biedt die ruimte om grondig te discussiëren en om, helaas vaak in de marge, zaken aan te passen en te verbeteren.'

Verscheen eerder in De Standaard.
Lees het volledige artikel in bijlage.