Zes borden op ’t Zand en de Vrijdagmarkt kondigen de heraanleg van het plein aan. We willen de bewoners en de bezoekers nu al vertrouwd maken met het nieuwe plein aan de hand van deze beelden. 

Sinds woensdagmorgen staan er op zes verschillende plaatsen op ’t Zand en de Vrijdagmarkt borden met het toekomstbeeld van het plein én met een aankondiging van de werkzaamheden.

Zo staat er een bord in de buurt van de rei die open gemaakt wordt (in de zone tussen Concertgebouw en rei Westmeers). Een bord staat op de hoek van de Boeveriestraat/Vrijdagmarkt en op dit bord krijg je het toekomstig beeld op ’t Zand gezien vanuit de Boeveriestraat. De andere borden staan respectievelijk op het tunneldak tussen de twee wegen van de Hoefijzerlaan, in de zone van de horeca kant Noordzandstraat en kant Zuidzandstraat. Het zesde bord vindt men op de Vrijdagmarkt tegenaan de Hauwerstraat.

We willen de bewoners en de bezoekers nu al vertrouwd maken met het nieuwe plein aan de hand van deze beelden. We geven meteen ook al de aanvangsdatum en de einddatum van deze heraanleg mee.

Op 26 augustus startten de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van hun leidingen tussen de Noordzandstraat en de Westmeers, in de zone vanaf de horecazaken tot de rijweg. In januari 2017 begint de aannemer dan met rioleringswerken en de heraanleg in een eerste fase.

De plaatsing van deze borden maakt deel uit van de communicatie-campagne die de Stad Brugge voert om Bruggelingen en de bezoekers over deze wegwerkzaamheden te informeren.

Meer weten? www.brugge.be/hetnieuwezand