De bouw van assistentiewoningen op het Wilgenhof wordt uitgesteld. Het OCMW-bestuur vergat 1 miljoen euro erelonen voor architecten te voorzien. OCMW-raadslid David Van Vooren (SP.A) klaagt dit onbehoorlijk bestuur aan.

Het uitstel kwam ter sprake bij de budgetwijziging 2017. “Er is 1 miljoen euro extra nodig omdat er geen erelonen voor architecten werden voorzien.  Het budget van 2 miljoen euro voor de bouwwerken werd doorgeschoven naar komende jaren”, vertelt David Van Vooren. “Ik vind het onbegrijpelijk dat bij een dergelijk bouwproject de erelonen voor architecten over het hoofd worden gezien. Dat is ronduit onbehoorlijk bestuur.”

Gebrek aan transparantie

Het SP.A-raadslid stoort zich ook aan het gebrek aan transparantie vanwege het OCMW-bestuur. “De bouw van assistentiewoningen is het belangrijkste dossier van deze legislatuur. Ik drong er al verschillende keren op aan om op de hoogte te worden gehouden van de voortgang hiervan. Maar blijkbaar vonden de meerderheidspartijen N-VA en CD&V het niet nodig om dit uitstel afzonderlijk te agenderen. Het was één van de vele punten die was opgenomen in de wijziging van de begroting. Ik kan mij inbeelden dat het OCMW-bestuur niet graag te koop loopt met dergelijke blunders, maar dit project verdient een transparante, grondige opvolging door alle OCMW-raadsleden”, aldus Van Vooren.