Binnen enkele maanden kunnen senioren hun intrek nemen in het nieuwe woonzorgcentrum van Woonzorggroep Oase. De ruwbouwwerken van het woonzorgcentrum langs de Stationsstraat zijn inmiddels voltooid en momenteel is men bezig met de chapewerken, de werken aan de elektriciteit en het sanitair.

 

Deze week ging met de bouw van 28 serviceflats langs de Nieuwstraat de laatste fase van de woonzorgcampus van start. Tussen de serviceflats, die toegankelijk zullen zijn langs de Dries, en het woonzorgcentrum komt er een park, dat de bewoners zal toelaten om van onze prachtige natuur te genieten. De twee gebouwen zijn verbonden via voetweg 54.

 

Schepen van Ruimtelijke Ordening Natasja Ons (sp.a): “Als gemeentebestuur zijn we er fier op dat we dit dossier ruimtelijk hebben kunnen mogelijk maken. Met deze landelijke woonzorgcampus bieden we onze senioren een unieke campus, zoals er qua omvang in de ruime regio nergens één te vinden is in een landelijke gemeente.”

“We zijn blij dat onze senioren zo lang mogelijk in de eigen regio zullen kunnen blijven wonen. De woonzorgcampus omvat een dagopvangcentrum, serviceflats en een woonzorgcentrum. Het was trouwens hoog tijd dat er een oplossing kwam voor het woonzorgdossier in onze gemeente, dat al jarenlang muurvast zat, waardoor de infrastructuur van het huidige rusthuis Arcadia totaal versleten en niet meer van deze tijd is”, zegt OCMW-voorzitter Johnny Reweghs (sp.a).