Bpost zegt de contracten op met een 200-tal zelfstandige informatici en verkast hun jobs naar India. “Bpost had veel geld over voor een overname van post.nl. Maar investeren in mensen van hier en jobs voor hier is blijkbaar te veel gevraagd”, reageert John Crombez.

“Deze beslissing van Bpost om IT-activiteiten uit te besteden aan een Indiaas bedrijf is kortzichtig en onverantwoordelijk. We kunnen dit ook in België en de EU. Dit is dan ook een slag in het gezicht van alle medewerkers van Bpost die de voorbije jaren inspanningen hebben gedaan om het bedrijf gezond en competitief te maken”, aldus John Crombez.

John Crombez vraagt Bpost uitdrukkelijk om op die beslissing terug te komen. “Een overheidsbedrijf als Bpost moet maatschappelijk verantwoord ondernemen: zorgen voor topdienstverlening, goeie jobs, opleiding en vorming van medewerkers. Bovendien moet Bpost in het huidige mondiaal klimaat van hacking van IT-netwerken en destructieve concurrentie extra voorzichtig zijn in plaats van onnodige risico’s te creëren voor de Belgische economie.”