Het is nog eens tijd voor sp.a Boutersem om twee nieuwe kandidaten voor te stellen. Vandaag zetten ze graag twee vrouwen in de spotlights, namelijk Heidi Frans (39) en Britt Van Gorp (28). 


Heidi Frans is geen onbekende in Boutersem. Deze 39-jarige moeder van twee dochters woont sinds 1994 in onze mooie gemeente. Zij die Heidi kennen, kennen haar vooral van de voetbal. Zo heeft ze jaren bij RC Butsel en bij Sporting Roosbeek gespeeld met Jacques Billet als trainer. Vandaag zijn de rollen omgekeerd en is zij trainster bij Boutersem United. Als gemotiveerde vrouw zal zijn komende seizoen alles doen om de U12 kampioen te maken.

Heidi’s speerpunten zijn sport en sociale zaken. Voor deze kandidate moet Boutersem niet alleen sportief zijn, maar ook solidair met de zwaksten.


Britt, met Kempische roots, woont ondertussen acht jaar in Boutersem, maar het is alsof ze hier altijd al geleefd heeft. Doordat ze zich hier zo snel thuis voelde, heeft ze de smaak te pakken gekregen om zich meer in te zetten voor iedereen. Voor Britt moet iedereen zich hier snel thuis voelen.

Daarnaast koestert Britt een grote liefde voor dieren. Graag wil ze het werk van onze huidige burgemeester Sarah Boon rond dierenwelzijn verderzetten. Ook hecht ze belang aan sociale bijeenkomsten (bv eetdagen of een straatfeesten). Tenslotte is Britt één van de drie gezichten van Samen Sterker. Via Samen Sterker kan iedereen meedoen aan allerlei groepsaankopen.