Sedert vandaag staan de twee langverwachte kunstwerken op de Korenmarkt. Broche en HD400. Eindelijk, dat mag je wel zeggen, want het was geen gemakkelijke weg

Maar vandaag ben ik trots en blij, dat ze er staan. Want ik geloof heel sterk in kunst op straat,  omdat door kunst buiten de museummuren te brengen echt iedereen er van kan genieten.  Deze twee kunstwerken zijn nieuwe bakens voor Gent en veranderen de Korenmarkt definitief van uitzicht. (Annelies Storms, Schepen van Cultuur)

Gent is een cultuurstad met internationale faam en maakt vandaag haar ambitie waar om ook in het historisch centrum hedendaagse kunst een plek te geven. Van heel ver soms komen mensen naar Gent om te genieten van onze kunst. Of van onze feesten, onze festivals, onze musea en onze theaters. En iedereen die in Gent komt, passeert vroeg of laat wel eens aan de Korenmarkt. Kunst hoort hier gewoon thuis. In Gent. Op dit plein.  Deze kunstwerken zijn een verrijking voor de stad en versterken haar internationale uitstraling.

De Gentenaars zullen ook deze kunstwerken gaan omarmen. Het worden twee nieuwe bakens voor onze stad. Dé plek om elkaar te vinden,  om af te spreken.   Onze stad, en zeker de Korenmarkt heeft de afgelopen jaren een absolute metamorfose gekend.  En ik ben bijzonder blij dat we nu eindelijk ook de parel aan de kroon mogen zien.  En dat is in de eerste plaats te danken aan Ayse Erkmen en Anne-Veronica Janssens,  twee geweldig straffe kunstenaars die schitterende ontwerpen hebben gemaakt voor onze korenmarkt.
Lees alles over de kunstwerken <a href="http://persruimte.stad.gent/158931-broche-en-hd-400-de-kunstwerken-die-de-korenmarkt-voorgoed-veranderen">hier</a>.