Er komt een unieke Brugge-editie van het befaamde bordspel Monopoly. Het initiatief hiervoor werd genomen door de lokale ondernemers Piekenwulf bvba (‘Promobom’) in samenwerking met Identity Games. Stad Brugge ondersteunt dit project. De Brugge-monopoly biedt namelijk de uitgelezen kans om het prachtige Brugge op een unieke manier in de kijker te zetten.

Het spel blijft trouw aan het originele concept maar krijgt een Brugs jasje aangemeten. Zo worden alle locaties ingevuld met bekende Brugse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Het nieuwe ’t Zand en de Markt met het prachtige Belfort krijgen alvast hun plek op het bord. Voor de andere locaties is het wachten tot de lancering. Niet alleen de locaties, maar ook de grafische vormgeving zal Brugge uitstralen. De doos, het bord en de kanskaarten krijgen een Brugse look & feel. Bovendien worden de kanskaarten en algemeen fondskaarten niet alleen qua look en feel aangepast, maar ook inhoudelijk doorspekt van tal van Brugse verwijzingen.

Stem mee voor jouw favoriete plek op het bord

Bruggelingen krijgen de kans om het bord mee in te vullen. Per Brugse deelgemeente werd één typerende locatie gekozen. De  locatie met de meeste stemmen krijgt een mooi plek op het officiële bord. Stemmen kan vanaf vandaag tot zondagavond 3 september via www.MONOPOLYBRUGGE.be.

Praktische info

De Brugge-editie van Monopoly zal te verkrijgen zijn vanaf december. Het spel wordt slechts op een gelimiteerd aantal exemplaren uitgebracht, dus snel zijn is de boodschap. Houd de website en Facebookpagina ‘Monopoly Brugge’ in de gaten want binnenkort verschijnt er een link voor de vooruitbestelling van het spel. Het spel zal vanaf december bovendien te verkrijgen zijn in Mijn Brugge (Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge) en de Museumshop (Dijver 16, 8000 Brugge).