Persbericht van Yamila Idrissi naar aanleiding van de aankondiging van de Bikini Bike Wash die Staatssecretaris voor Mobiliteit en Gelijke Kansen Bruno De Lille organiseert tijdens de Week van de Vervoering. 

Opgepikt op BrusselNieuws.be, tvbrussel en in Het Laatste Nieuws. 

Vlaams Parlementslid Yamila Idrissi is verontwaardigd over de “Bikini Bike Wash” die Staatssecretaris voor Mobiliteit en Gelijke Kansen Bruno De Lille organiseert in het kader van de Week van de Vervoering. “De Bikini Bike Wash bevestigt de seksistische vooroordelen die er bestaan over vrouwen. Van een staatssecretaris voor Gelijke kansen verwacht je toch wel dat hij de genderklik maakt”, aldus Idrissi.

Brusselse fietsers kunnen tijdens de Week van de Vervoering hun fiets laten wassen op het Muntplein door vrouwen in bikini. Vlaams Parlementslid voor sp.a in Brussel Yamila Idrissi meent dat deze activiteit de seksistische vooroordelen over vrouwen bevestigt en versterkt. “Het is choquerend dat deze campagne gefinancierd wordt door een Staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Waar is de genderklik van Staatssecretaris De Lille gebleven? Een minister van gelijke kansen moet er toch op letten dat een promocampagne – al dan niet met een knipoog – geen seksistische boodschap bevat”, aldus Idrissi.

Tenslotte vraagt de Brusselse politica vraagt zich luidop af of een Bikini Bike Wash wel effectief iemand op de fiets zal krijgen. “Eigenlijk faalt de campagne tweemaal: ze versterkt de vooroordelen over vrouwen en mist haar doel. Ik mag hopen dat de Brusselse babes op zijn minst de Brusselse vrouwelijke realiteit zullen vertegenwoordigen”, stelt Idrissi.