De buitenspeeldag is een hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren er toe aanzet om buiten te spelen en te sporten in hun (onmiddellijke) woonomgeving. Het is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen; onze publieke ruimte moet toelaten dat kinderen ook buiten kunnen spelen.

Als stad zullen we zorgen voor de nodige sport- en spelactiviteiten, op de openbare ruimte en in de onmiddellijke woonomgeving van kinderen en jongeren. De jeugd- en sportdienst zullen ook dit jaar weer zorgen voor een ontspannende, actieve, creatieve en vooral leuke namiddag, in Herentals-centrum, Noorderwijk en Morkhoven. We blijven bewust de buitenspeeldag aanbieden op drie locaties, zodat elk kind in zijn buurt kan komen spelen, sporten. We hebben er zelfs extra budget voor vrij gemaakt in 2015, zodat we nog een bijkomend speelelement kunnen inzetten in Morkhoven.

We zullen op 1 april het buiten spelen en sporten opnieuw extra stimuleren. We willen de kinderen en tieners prikkelen opdat ze ook op de andere dagen meer gebruik (kunnen) maken van de publieke ruimte; ruimte die er ook is voor hen en waarvan ze ook moeten kunnen gebruik maken, met het nodige speelplezier en -geluid!! (we zijn - en willen het ook expliciet zeggen - tolerant voor het geluid van spelende kinderen!).

Aangezien het dit jaar buitenspeeldag is op 1 april, koppelen we de promotie en de buitenspeeldaggadgets aan een wedstrijd waarbij de kinderen een mop of een grappige tekening op de flyer zeten die we verdelen via de basisscholen. Elke ingeleverde tekening zal beloond worden met een mooi en specifiek gadget, gelinkt aan de buitenspeeldag.