Op woensdag 31 maart wordt de Vlaamse Buitenspeeldag georganiseerd. De stad Mechelen zet dit in de kijker met een avontuurlijk programma. “Mechelen is dé kinderstad van Vlaanderen en daarom kiezen wij resoluut voor spelende kinderen. ‘Speel en sport eens buiten!’ is de centrale boodschap van deze dag”, verklaart schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a).

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te spelen en te sporten. Bovendien wil dit initiatief openbare besturen en ouders stimuleren om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in hun buurt. “Dit hoogtepunt van de campagne is geen eindpunt, maar een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen. Op een positieve manier wordt er aandacht gevraagd voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte. Wij sluiten ons volledig aan bij deze boodschap. Het is immers belangrijk dat kinderen en jongeren in onze stad een plek hebben om zich uit te leven”, legt Caroline Gennez uit.

De Vlaamse Overheid werkt voor deze campagne samen met kinderzender Nickelodeon. Op woensdagnamiddag 31 maart gaat Nickelodeon op zwart, zowel op tv als op internet, met de duidelijke boodschap voor kinderen en jongeren om buiten te gaan spelen of sporten. Ook de stad Mechelen steunt dit initiatief en promoot avontuurlijk spelen in het bijzonder. “Voor de gelegenheid wordt de Grote Markt omgevormd tot een grote bouwspeelplaats. Kinderen kunnen er in het hartje van de stad kampen bouwen en zich een echte avonturier wanen. Ook sporten als avonturier is op de Grote Markt toegelaten. Daarnaast worden kinderen actief aangemoedigd om buiten te spelen in hun buurt en op straat. Voor deze hoogdag worden daarom enkele straten omgetoverd tot een echte speelstraat”, aldus nog schepen van Jeugd Caroline Gennez.

Dat Mechelen speelt op 31 maart is zeker!

Praktisch:
BUITENSPEELDAG, Woensdag 31 maart
Grote Markt + Speelstraten
14.00 tot 17.00u
Gratis
Voor iedereen van 3 tot 13 jaar

www.mechelenkinderstad.be