De buitenspeeldag is een hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren er toe aanzet om buiten te spelen en te sporten in hun woonomgeving. Het is een blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen; onze publieke ruimte moet toelaten dat kinderen ook buiten kunnen spelen.

Als stad zullen we zorgen voor de nodige sport- en spelactiviteiten, op de openbare ruimte en in de onmiddellijke woonomgeving van kinderen en jongeren. De jeugd- en sportdienst zullen ook dit jaar weer zorgen voor een ontspannende, actieve, creatieve en vooral leuke namiddag, in Herentals-centrum, Noorderwijk en Morkhoven.

We zullen op 27 maart 2013  het buiten spelen en sporten opnieuw extra stimuleren. We willen de kinderen en tieners prikkelen opdat ze ook op de andere dagen meer gebruik (kunnen) maken van de publieke ruimte; ruimte die er ook is voor hen en waarvan ze ook moeten kunnen gebruik maken, met het nodige speelplezier en -geluid!! (we zijn - en  willen het ook expliciet zeggen -  tolerant voor het geluid van spelende kinderen!).

Nieuw is dat we dit jaar de promotie en de buitenspeeldaggadgets gaan koppelen aan een tekenwedstrijd. 1500 kleurenprenten zullen verdeeld worden in onze basisscholen. Elke ingeleverde tekening zal beloond worden met een mooi en specifiek gadget.

 ter herinnering:

De buitenspeeldag kadert in een gezamenlijke campagne van de populaire tv-zender Nickelodeon en de Vlaamse overheid om op één bepaald moment zoveel mogelijk kinderen en tieners te mobiliseren om te spelen en te sporten op en in de publieke buitenruimte.