Het succes van de Kortessemse jeugdverenigingen om jaar in jaar uit kinderen en jongeren toffe weekendactiviteiten en kampperiodes te bezorgen, bewijst dat er nood is om buiten te kunnen spelen. Veel kansen krijgen ze echter niet...


Nsenga Contino: "De mogelijkheden om op straat te spelen bestaan nog amper... De kansen om in een bos of op een open veld te spelen krijg je pas nadat je er een uitstap van maakt. Maar omwille van verkeer, afstand, e.a. durven ouders hun kinderen niet altijd alleen op pad sturen... Als een gemeentebestuur dan zelfs parkzone midden in een grote wijk overbodig vindt en verder verkavelt voor woningbouw, dan dwing je jongeren toch om de dagen te slijten achter hun computer. Dit vinden wij een foute beleidskeuze!"

Jongeren moeten meer kansen krijgen om zonder hindernissen buiten te kunnen spelen. Een gemeentebestuur moet daar werk van maken in elke beleidsbeslissing die ze neemt. "En waarom zouden we geen stapje verder zetten en maandelijks, of in de lente en de herfst zelfs wekelijks, een buitenspeeldag organiseren!" vraagt een enthousiaste Nsenga zich af. "Als we daarenboven Okapi Kortessem en chiro Troot ook nog een eigentijdse accommodatie kunnen bezorgen, dan pas zijn we goed bezig!" 

De wens van Nsenga daar wil sp.a-Kortessem samen met jullie werk van maken!