'Ieders stem telt' reikte op 7 december 2017 rapporten uit aan de burgemeester en de schepenen. De gemeenteraadszaal liep helemaal vol voor de rapportuitreiking, een initiatief van Samenlevingsopbouw Gent, samen met 15 partners uit het Gentse middenveld en maatschappelijk kwetsbare groepen.

'Ieders stem telt' maakt elk jaar, samen met mensen in maatschappelijk kwetsbare posities, de balans op van het gevoerde sociaal beleid. Ze bekijken de vooruitgang tov 15 prioriteiten voor kwetsbare Gentenaars die ze na de verkiezingen naar voor schoven. Onder meer de uitbreiding van de UiTPAS, het Burgerbudget en nabije dienstverlening werden naar voor geschoven als sterke punten van de bestuursploeg. Rond wonen zijn er echter nog heel wat knelpunten. Daarom werd ook recent de taskforce wonen opgericht. 'Ieders stem telt' vraagt ook om nog meer in te zetten op tolkuren voor sociale dienstverlening.

'Ieders stem telt is een goed en belangrijk initiatief. Het houdt mij en mijn ploeg scherp, maakt duidelijk waar de werkpunten liggen en stimuleert de dialoog tussen het stadsbestuur, het Gentse middenveld en mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Ik ben blij dat we ten opzichte van vorig jaar weer enkele extra punten scoren. Sociaal beleid is dé prioriteit bij uitstek is voor het college. Wat goed is voor de Gentenaars, is goed voor Gent' aldus Daniël Termont.