Het huidig bestuur heeft onder invloed van de schepen van mobiliteit beslist om de bushaltes aan de Grote Markt te laten verdwijnen. BOOM één heeft oog voor de overlast die deze bushaltes vandaag betekenen maar vindt dat met het verdwijnen van deze haltes er ook een pak voordelen voor de Bomenaars en het handelscentrum verdwijnen. 

Wij hadden graag mee overlegd over eventuele alternatieven of verbeteringen maar zoals steeds botsten we hier op een muur van eigenzinnigheid.

Er is beslist om de bushaltes te verplaatsen naar de N177 ter hoogte van de brug over de Colonel Silvertopstraat maar zonder verder rekening gehouden met de mogelijke gevolgen of nadelen. Gaan we met deze beslissing meer volk met de bus in het centrum krijgen zodat de middenstand er beter van wordt? Gaan er meer inwoners de bus nemen om naar het centrum te rijden?

 Het centrum op loopafstand van de bushalte is voor ouderen, minder mobielen, rolstoelgebruikers en moeders met kinderwagen maar een bitter gegeven. Ze hebben de keuze de trappen aan de brug te gebruiken of moeten een hele omweg doen. Wij vragen met aandrang dat het huidig bestuur tijdig deze zaken ter harte neemt om nog de nodige correcties te kunnen uitvoeren. BOOM één blijft steeds bereid om hier constructief aan mee te werken.