Buurthuis Het Hoeveke, een nieuwe ontmoetingsplek in de stationsbuurt

Schepenen Rudy Coddens, Resul Tapmaz en Martine De Regge openden op vrijdag 15 juni feestelijk ‘Buurthuis Het Hoeveke’, op de hoek van de handbalstraat en de Patijntjestraat. Met dit nieuwe buurthuis krijgt de stationsbuurt een mooie ontmoetingsplek bij, met heel wat potentieel voor de organisatie van allerlei activiteiten, zeggen schepenen Rudy Coddens, Resul Tapmaz en Martine De Regge.

In het toenmalige Open Huis konden 55-plussers jarenlang terecht voor deelname aan activiteiten. Het gebouw werd ook heel regelmatig gebruikt door verenigingen en particulieren. Omdat vernieuwing nodig was, werd het open huis aangepast en gerenoveerd op vlak van brandveiligheid, toegankelijkheid en duurzaamheid, legt schepen Martine De Regge uit. 

Het voormalige Open Huis wordt nu ‘buurthuis Het Hoeveke’ voor én door de hele buurt, waar iedereen terecht kan. Buurten hebben nood aan ontmoetingsplaatsen, waar mensen kunnen samen komen of deelnemen aan een activiteit. Het moet daarnaast een plek zijn die iedereen kent en graag bezoekt. Investeren in dergelijke ontmoetingsplaatsen zorgt voor een warme stad waar mensen en samenleven centraal staan, benadrukt schepen Rudy Coddens.

Verschillende buurtbewoners en -partners ontplooien er een werking en staan samen in voor het beheer. Er is heel wat potentieel voor buurtbewoners, bewonersgroepen en verenigingen die iets in het buurthuis willen organiseren. Wie een buurtactiviteit wil organiseren, zal gratis kunnen gebruik maken van deze buurtvoorziening. Erkende verenigingen gebruiken dit gebouw tegen een reductietarief. Is er een vrij moment, dan kan ook privéhuur, sluit schepen Resul Tapmaz af.