Vanaf 1 januari wordt het Caermersklooster overgeheveld naar de Stad Gent. Het moet uitgroeien tot een nieuwe uitvalsbasis én een bruisende plek voor beeldende kunst in Gent.

Momenteel wordt het Caermersklooster vooral gebruikt als tentoonstellingsplek maar in de toekomst wil de cultuurdienst het Caermersklooster omvormen tot ontwikkelings- en presentatieplek voor beeldende kunsten. Het Caermersklooster moet een plek worden voor interactie, uitwisseling en kruisbestuiving tussen verschillende disciplines in de beeldende kunst. Het moet ook een plek worden waar ontmoeting mogelijk is tussen kunstenaars en experten, maar ook voor buurtbewoners, erfgoedliefhebbers en toeristen.

Met deze invulling wil de stad een brug slaan tussen de permanent vernieuwende groep artistieke talenten die in Gent werken en de grote cultuurhuizen, internationale galeries, musea, kunstpers en het ruime publiek.

De stad zoekt daarvoor een exploitant die reeds ervaring heeft met artistiek projecten en lanceert daarvoor een oproep op 11 januari.