Caroline Gennez is een voetbaldier. Zaterdagavond stond voor haar dé confrontatie van het jaar op het programma. De ploeg uit de stad waar ze schepen is, ontving die van haar geboorteplaats.

'Ik had nooit gedacht dat we deze wedstrijd gingen winnen. Verdiend is het niet, maar ik ben er wél content mee'

Caroline Gennez verontschuldigt zich tegenover de omringende supporters. Het is de 28ste minuut in de wedstrijd tussen KV Mechelen tegen STVV en ze is net voor de tweede keer rechtgesprongen. Sidibe had net de 0-2-eindstand vastgelegd.

'Volgende week supporter ik weer voor Malinwa', verzekert ze de Mechelse fans.

Stilzitten lukt Caroline Gennez niet echt. Daarvoor leeft ze te enthousiast mee met de wedstrijd. Het eerste uur ontsnappen haar nochtans niet veel andere uitspraken dan 'Ah', 'Oh' en 'Oei'. KV Mechelen is de betere ploeg en dwingt STVV tot verdedigen.

Caroline Gennez vindt dat scheidsrechter Joeri Van de Velde overdrijft met het uitdelen van gele kaarten, maar ze nuanceert.

'Als kind al vond ik het helemaal niet sympathiek dat ze vuile zwarte riepen. Mijn favoriete speler was Kingambo. Die was zwart en ik dacht dat ze hem op de korrel namen', vertelt de Mechelse schepen.

'Ik ging als kind kijken naar de generatie van Wilmots en Boffin. Vooral flankspelers hebben me altijd kunnen bekoren. Zo is Franky Vercauteren nog steeds mijn favoriete speler aller tijden.'

Dat Sint-Truiden de ploeg van haar hart is, behoeft geen betoog. Het werd haar met de paplepel ingegeven. Als achtjarige ging Gennez aan de hand van haar vader naar de helden van haar geboortestreek kijken.

'Mijn vader speelde ooit bij de reserven van STVV. De keuze was dus snel gemaakt. Soms mocht ik van moeder niet gaan kijken, maar dan smokkelde mijn vader me gewoon mee', lacht ze. 'Uiteraard heb ik ook veel sympathie voor de Mechelse ploegen. Zowel KV als Racing Mechelen zijn toffe clubs.'

Het spel van het huidige STVV kan Caroline Gennez bekoren.

'Niemand had verwacht dat we het zo goed gingen doen in eerste klasse', zegt ze. 'De meeste kenners dichtten ons een plaats toe in de kelder van het klassement.'

'De ploeg is ook opgebouwd met veel jongens uit de streek. Peter Delorge speelt al een hele tijd bij STVV en iemand als doelman Simon Mignolet past perfect in de ploeg. Hij toont voor iemand van zijn leeftijd een enorme maturiteit en liet zich het hoofd niet op hol brengen door de aanbiedingen die hij kreeg van andere eersteklassers', weet Gennez.

'Mignolet staat met beide voeten stevig op de grond, typisch voor iemand van onze streek. Het enige dat me een beetje zorgen baart, is de kleine kern. Het seizoen is nog lang en wie wat wat er nog allemaal gebeurt.'

Ooit was Caroline Gennez zelf een sporttalent. In 1980 begon ze als vijfjarige voor het eerst met tennis. Haar talent werd opgemerkt en ze werd toegelaten tot de Vlaamse Tennisschool.

De hernia die ze als veertienjarige opliep, gooide roet in het eten en Caroline Gennez moest haar droom vroegtijdig opgeven.

'Momenteel doe ik helemaal niet meer aan sport, al zou ik het beter wél doen, want mijn conditie gaat met rasse schreden achteruit', erkent ze. 'Het ontbreekt me ook een beetje aan tijd om er nog actief mee bezig te zijn. Tennis ben ik natuurlijk blijven volgen en ook wielrennen kan me bekoren, maar voetbal blijft voor mij de voornaamste bron van ontspanning.'

Als de wedstrijd in Mechelen wordt afgefloten, geeft Caroline Gennez een eerlijke analyse.