Casa Rosa en de Stad Gent stelden op zondag 1 oktober 2017 het permanente regenboogelement op de gevel van Casa Rosa en de verbouwde zolderverdieping voor.  'Met de muurschildering wil de Stad Gent zichtbaar maken dat Gent een holebi- en transvriendelijke stad is' zegt schepen van Gelijke Kansen Resul Tapmaz.

Op 16 mei 2017 lanceerde Stad Gent het nieuwe Regenboogactieplan 2017-18. 'Het plan bevat 26 acties die samen het holebi-en transgenderbeleid van de Stad Gent vormen. De onthulling van het de muurschildering op de gevel van Casa Rosa en de renovatie van de zolderverdieping passen binnen dat kader' zegt Resul Tapmaz. 'De geveltekening moet de werking van Casa Rosa veruiterlijken en het regenbooghuis scherp profileren in het straatbeeld.' Het ontwerp is van de hand van illustrator Brecht Vandenbroucke, het werk kwam tot stand in samenwerking met Casa Rosa, Graffiti vzw en Wel Jong Niet Hetero.

'Dankzij een investeringssubsidie van de Stad Gent is de zolderverdieping van het roze huis in de Kammerstraat gerenoveerd, en kan Casa Rosa haar volledige gebouw in gebruik nemen. De gerenoveerde zolderverdieping leidt tot meer kantoorruimte en voor meer polyvalente ruimtes voor verhuur. Casa Rosa huisvest holebi- en transgenderorganisaties, bovendien kunnen holebi- en transgenderverenigingen steeds gratis gebruik maken van de zalen.'

Casa Rosa maakt van de gelegenheid gebruik om het project ‘Open Salons’ voor te stellen. Vanaf het najaar kunnen bezoekers elke weekdag in de Kammerstraat terecht met hun vragen, om elkaar te ontmoeten, te komen werken en overleggen of om iets te lezen.

Bekijk enkele foto's van de geveltekening en de gerenoveerde zolderruimtes.