In de vorige legislatuur werd de nood aan een tweede dagverzorgingscentrum in Maasmechelen door de toenmalige Open VLD-sp.a-meerderheid opgevuld. Mensen op leeftijd, die de nodige zorg vereisen, kunnen er door de dag terecht. “In de visie dat ouderen graag zo lang mogelijk thuis blijven, alvorens geen andere mogelijkheid meer te hebben dan naar een woonzorgcentrum te verhuizen, was dit een waardevolle investering”, vindt sp.a-lijsttrekker Daan Deckers. “Ook de locatie werd zorgvuldig gekozen, op een mini-sociale campus als het ware, met het Centrum voor algemeen welzijnswerk (CAW) en het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) die ook in de ‘Oude Burelen’ gehuisvest waren.”

Op de OCMW-raad van maandag 26 september 2016 staat de principiële beslissing om ‘De Moerbei’ te herlocaliseren naar de oude schrijnwerkerij aan de Opperveldstraat in Mechelen-aan-de-Maas op de agenda. Deckers: “Dit vloeit voort uit de nood aan een nieuw politiekantoor in Maasmechelen. De meerderheid maakt echter de foute keuze om de ‘Oude Burelen’ te willen omvormen tot politiekantoor. Naast het weggooien van de investering van 567.000 euro voor ‘De Moerbei’ én de kostprijs van een nieuwbouw voor het dagverzorgingscentrum, zal ook het omvormen van dit oude gebouw tot politiekantoor massa’s geld kosten. Veel meer dan de bouw van een gloednieuw politiekantoor. Begin bijvoorbeeld maar eens celmuren te integreren in de ‘Oude burelen’….”

sp.a Maasmechelen wil dat CD&V, Open VLD en NV-A doordachter omgaan met de centen van de Maasmechelaar. “Aan de ene kant zweert men bij hoog en laag een besparingsregime op te leggen, om dan aan de andere kant 250 000 euro voor het OLS en 560 000 euro van ‘De Moerbei’ zomaar in de vuilbak te kieperen. Dat is op zijn minst twijfelachtig bestuur”, besluit het OCMW-raadslid.