Op 17 januari 2017 legde Celien De Gauquier de eed af als sp.a gemeenteraadslid, ter vervanging van Patrick Flamez. Hiermee zal Celien met haar 22 jaar direct ook het jongste gemeenteraadslid van Geraardsbergen worden. 

‘Dit wil ik dan ook ten volle uitspelen bij mijn werkzaamheden als gemeenteraadslid’ zegt Celien. ‘Ik wil dan ook graag de stem zijn van de Geraardsbergse jongeren in de gemeenteraad. Als ondervoorzitter van de jongsocialisten van Geraardsbergen heeft ze dan ook al enige ervaring kunnen opdoen om jongerenthema’s aan te kaarten en bespreekbaar te maken. Dit werk wil ze dan ook in de gemeenteraad verderzetten. ‘Ik roep de jongeren van Geraardsbergen dan ook graag op om hun voorstellen, suggesties of problemen zeker aan mij te bezorgen zodat ik deze kan aanbrengen’ besluit Celien De Gauquier.

 Celien heeft reeds een diploma maatschappelijk werk op zak, maar besliste om nog jeugddelinquentie verder te studeren. Daarnaast brengt ze ook al enkele jaren haar steentje bij het organiseren van een zomerkamp voor mensen met een beperking. Ook deze ervaringen wil ze gebruiken om te werken aan onze stad. 

“Als kersvers gemeenteraadslid heb ik natuurlijk nog veel te leren” zegt Celien.“Maar ben blij dat ik binnen onze sp.a-fractie de nodige ondersteuning kreeg en zal krijgen om alles onder de knie te krijgen. Ik kijk er alvast naar uit om aan de slag te gaan”.