De stad Mechelen wil de winkelfunctie van de stad versterken en promoten en haar nieuwe inwoners laten kennismaken met de veelvoud aan bloeiende handelsactiviteiten.

“Mechelen is een heel leuke winkelstad, waar je in een mooi historisch kader een uitgebreid gamma aan handelsactiviteiten vindt voor ieders gading. Om onze nieuwe inwoners te laten kennismaken met onze winkelweelde, hebben we een geschenkje bedacht, de ‘Cheque-In Mechelen’, waar zowel de handelaars als de nieuwe inwoners beter van worden”, aldus schepen van Middenstand Caroline Gennez.    

Om de drie maanden ontvangt het stadsbestuur haar nieuwe inwoners in het stadhuis. Deze nieuwe Mechelaars krijgen tijdens hun ontvangst allemaal een welkomstpakket. “Vanaf 23 april zullen we hen trakteren op een nieuwigheid. Het welkomstpakket wordt uitgebreid met de ‘Cheque-In Mechelen’. Dit is een chequeboekje met maar liefst 87 waarde- of kortingsbonnen van Mechelse handelaars. Zo leren de nieuwe inwoners onze plaatselijke middenstand meteen kennen”, aldus schepen van Middenstand Caroline Gennez.