Nadat de gemeenteraad van 29 september niet kon doorgaan omdat de liberalen en CD&V niet opdaagden, diende er op 8 september opnieuw een door te gaan. Op deze gemeenteraad probeerden de liberalen en CD&V de onbestuurbaarheid van de gemeente aan te tonen door te saboteren in plaats van te investeren. 

Geen goedkeuring voor heraanleg van de parkings op Pastorijplein en Terlinden in Denderhoutem, geen goedkeuring voor grondafstanden voor voetpaden bij verkavelingen, geen goedkeuring grondafstanden voor wegenwerken in de Kattestraat en zijweg Nieuwstraat, geen toelage voor de speelpleinwerking in Heldergem, geen verhoogde toelage voor afkoppelingen, geen indexering van energiepremies, geen gratis gebruik van materiaal en infrastructuur voor Haaltertse verenigingen, geen onteigening in Hooglareweg voor extra parkeerplaatsen, geen veiligere fietspaden op de Ninoofsesteenweg, geen verwarming in Sint Martinusheem, geen goedkeuring voor verleggen van voetwegen, geen asfalteringen in Kerkbosweg en Berenhoek, geen sanering in de Boekent...

Verkozenen dienen de bevolking te dienen. Net daarom betreurt de SP.A de pogingen tot onbestuurbaarheid vanwege de liberalen (CL-VLD en 2 leden van Open&Liberaal) en CD&V.