Deze zomer wordt Roeselare voor de kleinsten extra plezant. Op een zonovergoten zaterdag werd met man en macht en groot en klein gewerkt om het centrum van Roeselare kleurrijker en speelser te maken. Kleine ingrepen die de stad een extra impuls geven. Een creatieve make-over die de stad alleen maar kindvriendelijker maakt!

Hoe kunnen we de stad zo leuk en speels mogelijk maken, helemaal op maat van de allerkleinste inwoners van Roeselare? Het was het uitgangspunt voor 'Ik speel met de stad', een zomerse dag vol actie en kleine ingrepen om de stad speelser en kleurrijker te maken. Op vier juli om 9u 's morgens gingen grote en kleine inwoners van de stad samen met kunstenaars aan de slag om tegen 17u de binnenstad te hervormen tot een creatieve en kleurrijke stad. En het resultaat mag er zijn: een doolhof, glijbanen, klimmuur, hinkelspel, verf, aangeklede palen en bomen, en allerlei verrassende ingrepen maken Roeselare voortaan een stuk boeiender voor kleine (en grote) kinderen.

"Willen we meer jonge gezinnen naar Roeselare lokken, dan is een plezante stad gewoon een must", aldus schepen van jeugd Michèle Hostekint. "Een project als 'Ik speel met de stad' is de perfecte opener van de zomer, het geeft de creativiteit in de stad een boost en de aanpassingen in de openbare ruimte zijn leuke spelimpulsen voor de kleinsten."

Apotheose van de leuke dag werd een drink en de verwelkoming van een grote badeend aan de Kleine Bassin.