Het Crematorium Hofheide in Holsbeek is de winnaar van de provinciale architectuurprijs ‘Patrimonium voor de toekomst’ 2015.

De architecten Coussée & Goris ontwierpen in samenwerking met de Spaanse RCR-Architecten een uniek gebouw voor Vlaanderen.

De provinciale architectuurprijs focust op openbare, publieksgerichte en bedrijfsgebouwen. Zowel nieuwbouw-, renovatie- als restauratieprojecten kwamen in aanmerking. Het resultaat van de oproep waren 30 erg diverse inzendingen, zoals scholen, sociale huizen, gemeenschapscentra, bedrijven, kantoren en winkels.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Marc Florquin is trots op deze erkenning: “Volgens de jury is het crematorium tijdloos en van internationale klasse omwille van de doorgedreven landschapsarchitectuur die weliswaar monumentaal, maar ook troostend is. Hofheide straalt waardigheid uit.”

Naar aanleiding van de architectuurprijs verschijnt ook een publicatie over het winnende en 7 andere geselecteerde projecten. Auteur van de publicatie is Koen Van Synghel. Lander Loeckx zorgde voor de foto’s.

Bekijk hier de foto's in de bijlage.