De kiezer wil koopkrachtmaatregelen, niet het einde van België. Met dit circus stevenen we daar op af. N-VA moet maar consequent zijn en meteen ook uit de Vlaamse regering stappen. De federale regering moet haar mandaat teruggeven aan de kiezer.Wat N-VA vandaag beslist heeft, is uit een regering stappen waar ze niet inzit. Iets wat ik al langer voorspelde. Ik volg daarbij de logica van Open Vld-voorzitter Bart Somers, met name dat N-VA ook uit de Vlaamse regering moet stappen, maar daar hebben ze met Geert Bourgeois een minister en dat is blijkbaar iets minder evident.

Mocht Bourgeois zijn ontslag geven, dan moet daar voor ons geen extra minister in de plaats komen. Ik pleit ervoor om in dat geval de bevoegdheden van Bourgeois te herverdelen en de regering te laten uitvoeren wat er in de begroting is beslist.

Daarnaast vind  ik dat de federale regering haar mandaat moet teruggeven. Er zijn genoeg pogingen ondernomen, trucs toegepast en cosmetica aangebracht. Dat er nieuwe verkiezingen moeten komen, was eerder al een standpunt van sp.a, maar is nu ook de logische consequentie van de beslissing die vandaag op het N-VA-congres is gevallen.

"Quid CD&V? , is de vraag die zich nu stelt. Hebben zij de moed van de overtuiging?