John Crombez en Kristof Calvo, fractieleider voor Groen in de Kamer, kwamen afgelopen weekend samen aan het woord in Gazet van Antwerpen. “Tijdens dat interview hadden we vaak dezelfde standpunten”, zegt Crombez. “Het is dan ook logisch dat we de handen in elkaar slaan om tegen deze harde rechtse regering in te gaan.” Niet in de vorm van een kartel, benadrukken beiden. “Maar waar we kunnen, moeten gewoon samenwerken”, luidt het. Crombez: “We leven in een van de meest welvarende regio's ter wereld en we zouden met angst naar de toekomst moeten kijken? Alles wordt geproblematiseerd. Daar verzet ik me tegen.”

“Dit zijn en worden regeringen van de angst. Terechte vrees, dat de volgende generatie het veel slechter zal hebben en dat daarom nu de gezinnen massaal moeten inleveren. Want vergis u niet, dat is wat met het Vlaamse regeerakkoord is gebeurd, en wat met de federale regering nog eens staat te gebeuren. De facturen zullen blijven komen. Almaar meer mensen zullen het op het eind van de maand moeilijker krijgen. We hebben het beste sociale beschermingssysteem ter wereld en dat gaan ze nu aanpakken. Onvoorstelbaar.”

“De moderne manier van politiek voeren is zich verenigen, mensen verzamelen voor positieve projecten. Dat zullen we zeker samen doen met Groen. Er zijn nog genoeg schrijnende zaken om samen tegen te vechten. Ons verzamelen rond projecten, dat is de nieuwe stijl.”

Lees hier het volledig interview