“De voorbije 35 jaar hebben mensen hard gewerkt en er te weinig voor teruggekregen. Of dat nu is in meer tijd, loon of pensioen. Het heeft bij veel mensen het vertrouwen in ons systeem gebroken. Daarom is er een shift nodig naar een maatschappij met nieuwe economische en sociale regels. We moeten de vastgeroeste regels herschrijven, om ze opnieuw eerlijker én eenvoudiger te maken”, zei John Crombez vandaag op de boekvoorstelling van Ctrl+Alt+Del.

Regels durven herschrijven, om ze opnieuw eerlijker én eenvoudiger te maken. #eerlijkerisbeter #jijmaaktmorgen

“Ik ben overtuigd dat de tijd gekomen is om net als David Bradley in het begin van de jaren tachtig met zijn IBM computer deed, op Ctrl+Alt+Del te drukken. Niet alleen economisch, maar ook in het politieke denken. Dat betekent dat we de regels resetten en opnieuw beginnen. Dat we buiten de bestaande systemen én op lange termijn denken. Dat we nieuwe regels maken die onze economie vorm geven en een antwoord bieden op de dromen, zorgen en noden van de 21ste eeuw”, aldus John Crombez.

“Met het boek Ctrl+Alt+Del openen we het debat met denkpistes voor nieuwe economische en sociale regels”, lichtte John Crombez toe. “Eerlijker is beter, dat moet opnieuw het moto worden. In Ctrl+Alt+Del staan shifts en soms radicale denkpistes om opnieuw een verdienmodel te maken dat eerlijk en duurzaam is.”

“Uiteraard roept zo’n nieuw systeem een hele reeks vragen op, maar het is hoog tijd dat we het debat openen én écht durven voeren”, ging John Crombez verder. “En dit met iedereen die er een mening over heeft, want uiteindelijk gaat dit over de kern van onze democratie. Dit is alvast een aanzet.”

Sociale zekerheid moet transparanter, eenvoudiger, kwantitatiever & eerlijker. Opnieuw debat hierover voeren. #eerlijkerisbeter


“Ik wil komaf maken met de discussies in de marge. Lange termijn visie gaat verder dan kleine aanpassingen aan het huidige systeem. Alleen zo bouwen we letterlijk en figuurlijk aan morgen. Als we willen, kunnen we de hemel optillen. Precies omdat mensen ook in deze en volgende eeuw recht hebben op dromen. Niets is ooit geboren uit voorzichtige haalbaarheid”, aldus John Crombez.

In Ctrl+Alt+Del staan 8 Shifts met nieuwe software die mensen vooruithelpt én helpt. #eerlijkerisbeter
LEES of DOWNLOAD HIER CTRL+ALT+DEL - EERLIJKER IS BETER